Pasta in een romige saus van Grana Padano
Pasta is geen pasta zonder kaas, toch? Bij dit recept hebben we gekozen voor de Italiaanse kaas Grana Padaono. Sterker nog; het is min of meer de basis voor de romige saus van dit gerecht. Het maakt de pastasaus suuuuper romig. Maar, wat is nu het verschil tussen deze kaas en de bekendere Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)? Hier komt ‘ie.
Parmigiano Reggiano, oftewel de Parmezaanse kaas, mag dankzij een aantal strenge regels alleen maar worden gemaakt in een beperkt gebied in de omgeving van Parma. Grana Padano mag daarentegen ook worden in Noord-Italië, van de Povlakte tot in de Dolomieten worden geproduceerd. De kaas is niet zo vet, en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen.
Glutenvrije wraps gevuld met paprika, ui, Mexicaans gekruide kip en pittige saus.
Heerlijke lasagne met zalm, verse spinazie, tomaat en mascarpone.