Nul Procent Gluten

Flammkuchen met spekjes

Knapperige flammkuchen met spekjes, ui en crème fraîche.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Om je vingers bij af te likken

Flammkuchen was altijd één van mijn favoriete gerechten, maar sinds ik genoodzaakt ben om glutenvrij te eten, eet ik het eigenlijk heel weinig. De meeste restaurants verkopen het niet en een glutenvrije flammkuchen bodem heb je ook zo 1-2-3 niet gemaakt. Maar, er is dus een easy way om het toch te maken, namelijk met glutenvrij bladerdeeg! 

Glutenvrij bladerdeeg

Bladerdeeg is een veelzijdige deegsoort die goed kan worden gebruikt bij het maken van verschillende gerechten, waaronder dus flammkuchen. Het biedt een knapperige en luchtige textuur die vergelijkbaar is met de traditionele flammkuchenbodem. Bovendien is bladerdeeg gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt en kan het worden gebruikt om snel en gemakkelijk flammkuchen te maken zonder veel tijd te besteden aan het zelf maken van het deeg. 

Flammkuchen met spekjes

Knapperige flammkuchen met spekjes, uit en crème fraîche.
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: Bladerdeeg, ovengerecht, hartig
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 3 personen

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rol Schär glutenvrij bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 100 gram crème fraîche
  • 150 gram spekjes
  • zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
  • Leg het bladerdeeg op de bakplaat en vouw de randjes een beetje om. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak deze enkele minuten voor in de oven.
  • Bak ondertussen de spekjes knapperig en laat ze even goed uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd ook de ui in dunne ringen.
  • Haal de bakplaat weer uit de oven en smeer het bladerdeeg in met crème fraîche. Verdeel de ui en de spekjes over het bladerdeeg.
  • Kluts het eitje en smeer de randen er mee in. Verdeel tot slot nog wat zwarte peper over de flammkuchen en zet in de oven voor 25 minuutjes.

Notities

Tip! Mocht je de bladerdeeg van Schär gebruiken, haal het dan een aantal uur van te voren alvast uit de diepvries, zodat de rol kan ontdooien. Gebruik je bladerdeeg van bijvoorbeeld Consenza? Haal dit er dan ca. 45 minuten van te voren uit. 

Populaire recepten