Nul Procent Gluten

Gezondere appelkruimeltaart

Heerlijke appeltaart met amandelmeel en hazelnoot

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

STEVIA: GEZOND OF JUIST NIET?

Stevia is een natuurlijke zoetstof die afkomstig is van de Stevia rebaudiana plant. Het wordt vaak beschouwd als een gezond alternatief voor suiker omdat het geen calorieën bevat en geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Maar is stevia echt een geschikte vervanger voor suiker? En is het geschikt voor het bakken van taarten? Je lees het hier!

welke appels zijn geschikt voor appeltaart?

Als je van plan bent om een appeltaart te bakken, is het kiezen van de juiste appel cruciaal. Niet elke appel is immers geschikt voor het bakken van een appeltaart. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire soorten appels en bepalen we welke daarvan het meest geschikt is voor het bakken van een appeltaart. We verklappen alvast: Jonagold, Elstar en Goudreinet komen het beste uit de test!

Gezondere Appelkruimeltaart

Heerlijke appeltaart met amandelmeel en hazelnoot
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: hollands
Trefwoord: taart, appeltaart, bakken
Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 1 uur
Porties: 10 porties

Benodigdheden

  • bakvorm Ø 28 cm
  • Verhoudfolie

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram zelfrijzend amandelbakmeel
  • 14 druppels stevia of 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 1/2 tl zout
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 middelgroot ei

Vulling

  • 500 gram Elstar appels
  • 500 gram Goudreinet appels
  • 1 1/2 tl kaneel
  • 25 gram bruine basterdsuiker

Topping

  • 150 gram zelfrijzend amandelbakmeel
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 6 druppels stevia
  • 70 gram hazelnoten

Instructies

  • Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel boven een kom. Snijd de boter (125 gram) in blokjes en voeg toe. Voeg ook de basterdsuiker en het zout toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel gebruiken we niet). Kneed met je handen tot een samenhangend geheel en verpak het deeg daarna in vershoudfolie. Laat voor ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C.
  • Schil alle appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appelblokjes met de kaneel en de bruine basterdsuiker. Meng goed door elkaar.
  • Hak de hazelnoten fijn en doe in een kom. Voeg 150 gram zelfrijzend amandelbakmeel, de boter en stevia toe. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet even weg
  • Haal het kaartdeeg uit de koelkast en bekleed de taartvorm er mee. Bedek ook de opstaande randen! Schep de appels in de taartvorm en. strooi de deeg/hazelnoot kruimels erover. Bak de taart in 1 uur goudbruin.

Populaire recepten