Nul Procent Gluten

Glutenvrij naanbrood

Een favoriet uit de Indiase keuken. Naanbrood, te combineren met oneindig veel gerechten.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Een favoriet uit de Indiase keuken

Bijgerecht of borrelhap, het maakt niet uit. Naanbrood is te combineren met oneindig veel gerechten. Denk aan stoofpotjes, gerechten met kip of gewoon om lekker te dippen in bijvoorbeeld hummus. Daarnaast kun je je zelfgemaakt glutenvrij naanbrood ook als een pizzabodem of als pitabroodjes gebruiken. 

Zelf glutenvrij naanbrood maken is super simpel! Deze naanbroodjes werden bestreken met knoflookolie en peterselie, maar je kunt ook verse koriander gebruiken. 

Tip van flip: Het deeg is nogal kleverig, smeer je handen daarom best met wat olijfolie. 

Welke dips bij naanbrood serveren?

Er zijn verschillende heerlijke dips die goed passen bij naanbrood. Een van de meest populaire dips is hummus, een romige kikkererwtenpuree op smaak gebracht met knoflook, tahin, citroensap en olijfolie. Een andere smaakvolle dip is tzatziki, een Griekse yoghurt dip met komkommer, knoflook, dille en olijfolie. Guacamole, een Mexicaanse dip gemaakt van avocado, tomaat, ui en limoen, is ook een smakelijke optie. Tot slot kun je ook kiezen voor een eenvoudige olijfolie met wat kruiden zoals rozemarijn en tijm. 

Glutenvrij naanbrood

Indiase platbrood gemaakt van glutenvrij zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en bakpoeder.
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken: Indiaas
Trefwoord: platbrood, breekbrood
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 porties

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 180 ml Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el peterselie

Instructies

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en het bakpoeder tot een kleverig geheel. Als het deeg wat te nat is voeg je nog wat bakmeel toe en mocht het deeg te droog zijn dan voeg je nog wat yoghurt toe. Vorm een bol en laat 15 minuten rusten.
  • Maak van de bol vier kleinere bolletjes en druk ze plat zodat je vier platte broodjes krijgt.
  • Hak de knoflook fijn en meng met de olie en peterselie. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de broodjes goudbruin aan beide kanten.
  • Smeer tot slot wat van de kruidenolie over de broodjes en serveer warm. Eetsmakelijk!

Populaire recepten