Nul Procent Gluten

Pasta in Italiaanse
room saus

Pasta in een romige saus van Grana Padano

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Roomsaus van grana padano

Pasta is geen pasta zonder kaas, toch? Bij dit recept hebben we gekozen voor de Italiaanse kaas Grana Padaono. Sterker nog; het is min of meer de basis voor de romige saus van dit gerecht. Het maakt de pastasaus suuuuper romig. Maar, wat is nu het verschil tussen deze kaas en de bekendere Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)? Hier komt ‘ie. 

Parmigiano Reggiano, oftewel de Parmezaanse kaas, mag dankzij een aantal strenge regels alleen maar worden gemaakt in een beperkt gebied in de omgeving van Parma. Grana Padano mag daarentegen ook worden in Noord-Italië, van de Povlakte tot in de Dolomieten worden geproduceerd. De kaas is niet zo vet, en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen.

Romige pasta met Italiaanse saus

Heerlijke pasta in een romige Italiaanse saus van Grana Padano
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kip, pasta, roomsaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • glutenvrije tagliatelle of spaghetti
  • 400 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel maïzena
  • 120 gram grana padano geraspt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 ml kookroom
  • 250 gram verse spinazie
  • peper en (zee)zout
  • snuf oregano
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin. Haal daarna uit de pan en zet even weg.
  • Pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaatjes in blokjes. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de knoflook en tomaatjes.
  • Kook ondertussen de tagliatelle of spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  • Voeg na 2 minuutjes de maïzena toe en bak even kort mee. Voeg daarna ook de Grana Padano, kippenbouillon (100 ml) en de kookroom toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten koken. Blijf roeren totdat er een mooie gladde kaassaus ontstaat.
  • Voeg de verse spinazie toe aan de saus en laat slinken. Voeg hierna ook de kip toe en laat het nog even warm worden. Mocht de saus wat te dik worden, dan kun je nog een beetje kippenbouillon toevoegen, je hebt immers nog 50 ml over.
  • Giet de pasta af en meng met de saus. Top de pasta af met nog een beetje Grana Padano en eetsmakelijk!

Notities

Deze Italiaanse pasta is vegetarisch ook heel lekker! Laat de kip weg of vervang door Vega kip.

Populaire recepten