Nul Procent Gluten

Pasta Boursin met verse spinazie

Romige pasta met Boursin, spekjes, rode ui en verse spinazie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Het verhaal van boursin

Boursin, wie kent het niet?! Boursin is een populaire kaas die in 1957 in Normandië, Frankrijk is ontstaan. De kaas werd bedacht door François Boursin, een Franse kaasmaker die zijn eigen kaasrecepten ontwikkelde. Boursin wilde een zachte, smeerbare kaas maken die gemakkelijk te gebruiken was als aperitief en die zich onderscheidde van andere kaassoorten. Hij begon met het mengen van verse kaas met fijngesneden knoflook en kruiden, en creëerde zo een unieke smaak. De kaas werd snel populair in Frankrijk en later over de hele wereld. Tegenwoordig zijn er vele varianten van Boursin, zoals knoflook en fijne kruiden, zwarte peper en cranberry. Boursin wordt meestal geserveerd op crackers, brood of als dip voor groenten, maar kan dus ook prima door je pastagerecht heen! 

Pasta Boursin met verse spinazie

Romige pasta met spekjes, spinazie en rode ui
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Pasta, roomkaas, spinazie
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 300 gram verse spinazie
  • 125 gram spekjes
  • 150 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • handje Parmezaanse kaas
  • scheutje kookroom
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekjes knapperig in een scheut olijfolie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de spekjes.
  • Voeg daarna ook beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg daarna de Boursin toe en laat warm worden op een laag vuurtje.
  • Wanneer de Boursin 'gesmolten' is, voeg je een klein scheutje kookroom toe.
  • Voeg daarna ook de gekookte pasta toe. Meng het geheel goed door elkaar en serveer de pasta met een beetje Parmezaanse kaas en een handje rucola. Eet smakelijk!

Populaire recepten